U Sarajevu obilježen Dan prijateljstva oružanih snaga Turske i BiH

Turkey-BiH Armed Forces Friendship Day Celebrated in Sarajevo

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u Sarajevu u četvrtak, 09.12.2021. godine, je uz prigodnu svečanost obilježen Dan prijateljstva oružanih snaga Turske i BiH.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane BiH Sifet Podžić, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Senad Mašović, ambasador Republike Turske u BiH Sadık Babür Grigin, vojni ataše pri Ambasadi Republike Turske u BiH brigadir Mustafa Sıtkı Tatar, predstavnici turskih institucija i organizacija koje djeluju u BiH, brojni pripadnici OSBIH sa porodicama, predstavnici turske vojne misije i drugi gosti.

Svečanost je počela intoniranjem državnih himni BiH i Turske, a potom se prisutnim obratio vojni ataše pri Ambasadi Republike Turske u BiH brigadir Tatar. Na samom početku obraćanja, gosp. Tatar je svim gostima poželio doborodošlicu, te poručio kako je Dan prijateljstva oružanih snaga dviju zemalja postao datum koji se tradicionalno obilježava.

Na kraju svečanosti je upriličena nagradna igra u okviru koje su najsretniji obradovani i vrlo vrijednim nagradama. Rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) prof.dr. Ahmet Yıldırım je uručio vrijedne nagrade u vidu certifikata za stipendije za dva sretna dobitnika.

Share