10. Kurs za rukovanje CNC mašinama uspješno realizovan

U četvrtak,  20. maja 2017. godine u prostorijama laboratorije za Arhitekturu na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, uspješno je završena obuka za CNC operatera. Obuka je trajala 6 sedmica uključujući kratku teoretsku obuku, praktičnu softversku obuku, grupnu i pojedinačnu praksu na CNC mašini i CO2 laseru. Ovaj put, četiri učesnika iz raznih gradova BiH uspješno su završili obuku I dobili certifikate. Ovo je 10. grupa učesnika na obuci za CNC operatera. Kao i uvijek, predavač na kursu je bio Adnan Škulj, stručnjak iz prakse. Koristimo ovu priliku da mu se zahvalimo na predanosti u radu.

Neki od učesnika tečaja su s nama podijelili svoja iskustva: “Diplomirao sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, i na prvi pogled mi je čudno izgledalo da učestvujem u obuci za CNC operatera. Međutim, čovjek nikad ne zna šta ga čeka u poslovnoj karijeri i rekao sam: “Zašto ne?”, i upisao ovaj tečaj”, naveo je Muvedet Hurem.

“Naučio sam mnogo. Već sam stekao edukaciju iz programa AutoCad i 3ds Max, ali ovo je bilo nešto sasvim novo za mene, posebno praktični dio tečaja. Sve je bilo veoma dobro organizovano”, rekao je gosp. Goran Markovinović.

“Program je bio za 10+! Ja sam IT programer i već sam imao nešto znanja vezano za ovu temu. Međutim, praktični dio tečaja bio je krucijalan”, rekao je gosp. Denis Čizmedžić.

Tečaj za CNC operatera jedan je od najuspješnijih programa koji organizuje Centar za cjeloživotno učenje (IUS Life), te na taj način direktno doprinosi razvoju ekonomije u Bosni I Hercegovini. U posljednje 4 godine više od 60 mladih ljudi sa prostora cijele naše zemlje uspješno je završilo ovaj praktični tečaj. Sljedeća grupa krenut će u junu, i vezano za više detalja o ovom tečaju možete nas pozvati na broj 033 957 188 ili poslati na mail iuslife@ius.edu.ba.

Top