Psychological support and counseling
 

Pružanje usluga savjetovanja i psihološke podrške

IUS Centar za pružanje psihološke podrške nudi studentima svih studijskih usmjerenja i godina na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) mogućnost besplatnog psihološkog savjetovanja. Primarni cilj savjetovališta je omogućiti svim studentima brže, efikasnije i bezbolnije studiranje, te općenito višu razinu kvalitete života. Studenti nezadovoljni sobom i/ili suočeni sa različitim problemima u studiju ili u odnosima s drugima, mogu zatražiti psihološku podršku i pomoć u Savjetovalištu.

Studiranje kao i svako drugo životno razdoblje nosi sa sobom niz izazova i potencijalnih poteškoća. Ukoliko sami, ili uz pomoć porodice i prijatelja, ne uspijete prevladati te poteškoće, to se može negativno odraziti na postizanje vaših akademskih i životnih ciljeva. U takvim situacijama, traženje stručne pomoći mudro je rješenje.

Povjerljivost informacija je temeljno načelo rada Savjetovališta, tako da će sve informacije koje iznesete biti tajne i poznate samo stručnom djelatniku s kojim budete razgovarali. Stručni tim koji će biti zadužen za pružanje pomoći savjetovanja su:

  • Doc.dr. Nina Bosankić
  • Ass. Selvira Draganović
  • Ass. Alma Jeftić

Za više informacija, molimo Vas da posjetite IUS Studentski centar. Kontakt osoba je Aişe Sümeyye Dal.

Top