Press konferencija IUS-a

Danas, 25.12.2012.godine u velikoj sali hotela Bristol sa početkom u 14:00 sati održana je press konferencija Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Press konferencija je organizirana povodom završetka kalendarske godine ali i povodom projekta "Stipendije za najbolje učenike BiH". Uvaženim gostima, predstavnicima medija i prijateljima IUS-a obratio se rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Özer Çınar.

Podsjećajući na neke ključne podatke o radu IUS-a, rektor Çınar je posebno istakao projekat "Stipendije za najbolje učenike BiH" u okviru kojeg IUS stipendira učenike iz 20 škola iz 16 bosanskohercegovačkih gradova i naglasio da će i u 2013.godini nastaviti sa dodjelom stipendija.

Ukupna suma koja je planirana za stipendije iznositi će 1.400.000 KM, dok će ukupna suma koja će biti utrošena za obrazovanje mladih i talentiranih studenata iznositi dva miliona KM.

"Ostaje obećanje da ćemo pružati pomoć u obrazovanju mladih i talentiranih ljudi" naglasio je rektor Çınar obećavši kako će projekat podrške mladima u budućnosti biti nastavljen.

'U proteklih nekoliko godina ostali smo vjerni viziji i misiji našeg Univerziteta čiji je cilj da postane međunarodno priznata institucija visokog obrazovanja i istraživanja - centar kvaliteta putem zajedničkih napora osnivača, akademskog i administrativnog osoblja, studenata i svih dioiničara' kazao je rektor Çınar.

IUS-a ima za cilj da postane most između Istoka i Zapada, vodeća međunarodna institucija visokog obrazovanja i istraživanja, te mjesto čiji će studenti promovirati cjeloživotno učenje i biti dio interkulturalne zajednice koja gradi buduće lidere lokalnom i globalnom planu, naglasio je rektor Çınar.

Na kraju obraćanja, rektor IUS-a uručio je plakete direktorima srednjih škola. Druženje je nastavljeno uz ručak.

Top