IUS LEC
 

Predavanje na temu “ Poslovni i IT modeli & sistemi u Bosnalijeku”

Specijalista iz Bosnalijeka, mr.sc. Edin Hodžić je u ponedjeljak, 19. maja 2014. godine u velikom amfiteatru IUS-a, zgradi B, održao predavanje na temu "Poslovni i IT modeli i sistemi – Studija slučaja Bosnalijeka". Predavanje je organizirao Centar za poduzetništvo i upravljanje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (LEC).

Obraćajući se prisutnima, Edin Hodžić je govorio o razvoju sistema Bosnalijeka, inovativnih IT modela, počevši od perioda njegovog rada  pa sve do danas. Naglasio je da Bosnalijek ima veoma kompleksne poslovne modele koji su prilagođeni zahtjevima i strategijama koje je  Europska unija predložila do 2017. godine.  „Uzimajući u obzir da Bosnalijek postoji od 1951. godine i ujedno ima dobru poziciju na lokalnom i internacionalnom tržištu, srce kompanije čine tri komponente: administrativni, aplikativni i segment IT infrastrukture. Kvalitetna oprema omogućava razvoj znanja među uposlenicima, što je jedna od najvažnijih komponenti u Bosnalijeku“ rekao je  Edin Hodžić.

Govoreći o uslovima za prodaju medikamenata u BiH i na internacionalnom nivou, rekao je da, bez obzira na trenutne teške ekonomske okolnosti, Bosnalijek čeka svijetla budućnost, istakavši pritom da je institucija kao IUS pozitivan primjer kako kvalitetna ideja i znanje mladih ljudi mogu postati održiva komponenta Bosne i Hercegovine.

Top