Posjetioci iz Pakistana u posjeti IUS-u

p

U utorak, 18. jula 2023. godine, delegacija viših državnih službenika iz Pakistana, koji trenutno pohađaju 118. Nacionalni kurs menadžementa (NMC) na Nacionalnom fakultetu za menadžment u Lahoreu (Pakistan) su posjetili Bosnu i Hercegovinu u okviru studijskog putovanja u inostranstvo. Tokom posjete, polaznici kursa, predvođeni gosp. Nadeem Mahbubom, generalnim direktorom NMC-a su posjetili Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) i Centar za balkanske studije (BSC).

Delegaciju je ugostio rektor IUS-a, prof. dr. Ahmet Yıldırım i program koordinator studijskog programa Političke nauke (PS) i direktor Centra za balkanske studije (BSC), prof. dr. Muhidin Mulalić. Razgovarali su o budućim projektima i zajedničkim ciljevima. Posjetioci su iskoristili priliku da postave pitanja i saznaju više o političkom sistemu u Bosni i Hercegovini, procesima pridruživanja EU i NATO i kakve će to posljedice imati na regiju.

Na kraju sastanka su razmijenjeni pokloni u znak zahvalnosti i budućih veza između dvije zemlje. Posjeta je završena kratkim obilaskom Kampusa koji je organizovala Služba za komunikacije (UCO) Univerziteta.

Share