Na IUS-u održana ceremonija dodjele certifikata za stipendije u visini od 100%

stipendije

U petak, 13. maja 2022. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je organizovao ceremoniju dodjele certifikata za pune stipendije za srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili najbolje rezultate na IUS-ovom testiranju za stipendije održanom 26.03.2022. na kampusu IUS-u.

Tokom posljednjih 18 godina, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) dodjeljuje stipendije učenicima iz Bosne i Hercegovine, Turske i drugih dijelova svijeta. Cilj je promocija i nagrađivanje postignutih rezultata i talenata mladih ljudi kroz kvalitetno obrazovanje koje će im pomoći izgraditi budućnost koju su zamislili. Pored toga, program stipendiranja SEDEF fondacije direktno podržava budućnost Bosne i Hercegovine jačanjem temelja njene mladeži. 

Rektor IUS-a prof. dr. Ahmet Yıldırım je učenicima i njihovim porodicama izrazio dobrodošlicu i poželio još izvrsnih budućih rezultata tokom školovanja. Također je dodao da je IUS ponosan što ima tako uspješne studente i nadu da će obrazovanje na IUS-u podržati njihove interese i pomoći im da ostvare svoj puni potencijal.

Predsjednik SEDEF fondacije gospodin Hasan Topaloğlu se također obratio prisutnima i ukratko izložio misiju i viziju Fondacije koja podržava uspješne mlade ljude u njihovoj potrazi za znanjem. Naglasio je važnost kvalitetnog obrazovanja i sve ono što Fondacija radi kako bi izgradila kapacitete i infrastrukturu IUS-a te omogućila studentima IUS-a najnovija dostignuća u trendovima obrazovanja, nauke i tehnologije.  

Certifikate su uručili predsjednik SEDEF fondacije gosp. Hasan Topaloğlu i rektor IUS-a prof. dr. Ahmet Yıldırım

Share