Izložba skulptura Romana Sulejmanpašića na IUS-u

Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), u utorak, 17. marta 2015. godine otvorena je samostalna izložba Romana Sulejmanpašića pod nazivom "Jedan između ostalih". Izložbu u Umjetničkoj galeriji IUS-a otvorio je viši asistent Ervin Kovačević pozdravivši sve prisutne. Kovačević tokom svog obraćanja čestitao je umjetniku Sulejmanpašiću na izložbi ali i na trudu koji je uložio u svaku skulpturu. Moderator izložbe je naglasio da ovaj mladi umjetnik iza sebe ima brojne uspješne izložbe, te je ovu izložbu na IUS-u želio da iskoristi kako bi promovirao svoje najnovije radove - skulpture.

Osim stvaranja prekrasnih skulptura, Roman Sulejmanpašić koristeći reciklirani papir u obliku pulpe i žice kroz većinu svog umjetničkog izražaja naglašava da one imaju čisto estetski cilj.  On je naglasio značaj svih ljudi koji su pružili nesebičnu podršku da se izložba realizira, a naročito je izdvojio doc. dr. Nerminu Zildžo i doc. dr. Melihu Teparić, kao i višu asistenticu Maju Zećo koje su, prema njegovim riječima, odigrale ključnu ulogu u organizaciji postavke, ali i u realizaciji izložbe. 

Otvaranje je obilježila velika posjećenost, a Sulejmanpašićeve skulpture unijele su pozitivnu energiju u prostor Umjetničke galerije IUS-a. Svi zainteresovani posjetioci imaće priliku da od 17. do 31. marta 2015. godine,  u periodu od 08:30-17:00 sati pogledaju djela Romana Sulejmanpašića.

Top