Bivši turski ministar energije i prirodnih resorsa posjetio IUS

Sarajevo, 24.december 2009 godine

Bivši turski ministar energije i prirodnih resursa dr. Mehmet Himi Güler, zajedno sa turskim biznismenima dr. Akkanom Suverom, te g. Orhanom Erdemom, posjetio je Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) 24. decembra 2009. godine. Ugledni gosti docekani su u IUS-ovom Rektoratu gdje su ih primili rektor B. Gültekin Çetiner, clan Upravnog odbora Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo g. Alija Rizvanbegovic, te dekan Fakulteta za umjetnost i društvene nauke prof. dr. Ali Günes. Tamo su gosti upoznati sa IUS-ovom vizijom i misijom, te planovima za buducnost.

Nakon sastanka u Rektoratu, gosti i njihovi domacini uputili su se u Salu za konferencije gdje se dr. Güler obratio zainteresovanim studentima i profesorima. U svom obracanju dr. Güler se dotakao mnogih aktuelnih tema iz podrucja ekonomije i energije, te porucio studentima da maksimalno iskoriste prilike koje im se pružaju na IUS-u i u Bosni i Hercegovini. Dr. Güler je svim studentima poželio srecu u njihovom školovanju, uz napomenu da oni trebaju raditi na poboljšanju tursko-bosanskih odnosa. Na kraju obracanja, dr. Güler je pružio priliku studentima da mu postavljaju pitanja.

U znak zahvalnosti, g. Alija Rizvanbegović i rektor IUS-a su gostima uručili plakete Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo.

Top