Uspješno završen projekat “Work Ready Now!”

U četvrtak, 28. avgusta 2014. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) održana je svečana dodjela certifikata za učesnike na projektu «Work Ready Now!. Uz podršku projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation», IUS je implementirao projekat pripreme za poslovno okruženje pod nazivom «Work Ready Now!.

U okviru projekta “Work Ready Now!”, ukupno 30 polaznika završilo je edukativni program za studente i mlade nezaposlene osobe koji žele steći znanja i potrebne vještine, kako bi bili spremniji za buduće radne izazove.

Program je namijenjen mladim nezaposlenim visokoobrazovanim osobama, s naglaskom na tehnička i ekonomska zanimanja. Obuka je koncipirana tako da mladi aktivno sudjeluju u procesu učenja, imaju priliku uvježbati i unaprijediti nove vještine, steći samopouzdanje potrebno za pronaći i zadržati radno mjesto. Tokom programa, mladim ljudima pružila se mogućnost da odrede svoje osobne radne ciljeve i prepoznaju korake za njihovo ostvarivanje.


Osjećam se bogatijom u pogledu znanja i to znanja koje će mi koristiti u svakodnevnici. Proširila sam vidike, dobila nove ideje, upoznala nove ljude, što će sve skupa biti velika olakšica u mojoj budućnosti“, rekla je Alma Muminović jedna od učesnica programa.

Top