Another CNC Operator Course Completed at the IUS Life
 

Uspješno završen još jedan ciklus Obuke za upravljanje CNC mašinama u IUS Lifeu

U četvrtak, 4. januara, 2018, u prostorijama Labaratorije za arhitekturu, Internacionalnog univerzitetu u Sarajevu (IUS) uspješno je završen još jedan ciklus Obuke za upravljanje CNC mašinama. Kurs je organizovao centar za cjeloživotno učenje IUS Life a trajao šest sedmica, uključujući kraći teoretski uvod i glavni dio koji se odnosi na praktičnu obuku.

Polaznici su stekli znanja o odgovarajućem softveru, te imali priliku da rade u grupama i pojedinačno na CNC mašini (glodalici) te CO2 laseru, kao i na četvoro-osovinskoj CNC mašini koja ima niz prednosti te je u širokoj primjeni u drvnoj i metalnoj industriji.

Dr Sencer Yeralan, dekan Fakulteta za menadžment i javnu upravu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, dodijelio je certifikate uspješnim polaznicima i zahvalio im se na ukazanom povjerenju.

Obuku je vodio certificirani CAS / CNC instruktor Adnan Škulj.

Jedan od polaznika Tomislav Vrbičić, student mašinstva, podijelio je sa nama svoje utiske o obuci: "Bilo mi je zadovljstvo upoznati instruktora Adnana Škulja i biti dio ovog tima. Obzirom da studiram mašinstvo ovaj kurs je će svakako doprinjeti mom napredovanju nakon završetka studija.”

Hamza Hadžić, diplomirani pravnik iz Kiseljaka, je odlučio promijeniti smjer svoje karijere. Oduvjek se zanimao za rad na CNC mašinama i vjeruje da će mu ovaj kurs pomoći da nadje zaposlenje, bilo u našoj zemlji ili inostranstvu.

Naredni ciklus obuke na CNC mašinama planiran je za kraj januara 2018 godine.

Januarski ciklus ćce ponuditi i dodatnih 10 sati obuke na četvoro-osovinskoj CNC mašini, tako da će obuka umjesto dosadašnjih 40 trajati 50 sati.

Kotizacija za kurs iznosit će 500 KM.

Top