Uspješno završen II krug testiranja za stipendije

U petak, 30. maja 2014. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), održano je II ovogodišnje testiranje za stipendije. Učenici iz raznih srednjih škola iz Bosne i Hercegovine imali su priliku da se testiraju iz oblasti matematike i općeg znanja, i osvoje jednu od ponuđenih stipendija za studij na I ciklusu.

‘’Zbog velike zainteresiranosti, odlučili smo pružiti još jednu priliku učenicima srednjih škola da izađu na testiranje za stipendije, te da uz pomoć svog znanja osvoje stipendiju na našem  prestižnom Univerzitetu. Odziv je i ovaj put bio zaista veliki, što doista mnogo govori o tome koliko su mladi zainteresirani da svoje školovanje nastave upravo na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu’’ – istakao je rukovodilac PR službe’’, Goran Valka.

Kada je riječ o samom testiranju, bitno je kazati da je na I testiranju koje se organiziralo 20. marta 2014. godine, bilo registrirano više od 1500 učenika iz svih srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, što zaista predstavlja impresivan broj prijavljenih kandidata, te svojevrstan rekord u Bosni i Hercegovini.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu će i u budućnosti nastaviti na ovaj način pružati šansu svima koji nastavak svog školovanja upravo vide u jednoj internacionalnoj sredini koja pored kvalitetnog obrazovanja nudi priliku svima da uz učenje i druženje postanu dio zanimljive multinacionalne sredine, te upoznaju druge kulture

Top