U školama SEDEF-a obilježen početak nove školske godine

U školama Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, osnovnoj školi „Isa-beg Ishaković“ i Gimnaziji „Maarif Koledž“, 2. septembra je obilježen početak nove školske 2019/20. godine, uz svečanu dobrodošlicu novih učenika, ali i onih koji kreću u novi razred.

Naši talentovani đaci škole „Isa-beg Ishaković“ su igrali u priredbi, izvodili muzičke i plesne tačke za roditelje i goste, a školski hor je pjevao školsku himnu. Dio programa bio je posvećen i posebnoj dobrodošlici đacima koji ove godine kreću u prvi razred osnovne škole. Direktorica škole Mubera Halilčević je prvačićima poželjela jako mnogo uspjeha, te se zahvalila roditeljima koji su ukazali povjerenje školi:

„Sretna sam što vam mogu poželjeti dobrodošlicu u našu školu, danas kada počinje najuzbudljiviji, najinteresantniji, ali i najizazovniji period vaših života. Danas, kada postajete učenici naše škole ja vam svečano obećavam da ćemo se svi zajedno truditi da sve vaše brige budu male naspram radosti koje ćete osjećati; da ćemo sve probleme zajedno rješavati; i da ćete kao učenici naše škole izrasti u nezavisne, jake i uspješne mlade ljude.“

U Gimnaziji „Maarif Koledž“ je također održana svečana dobrodošlica učenicima koji ove školske godine kreću u prvi razrede gimnazije. Novi gimnazijalci su se danas upoznali sa svojom novom školom i sa svojim drugarima iz razreda sa kojima će naredne četiri godine dijeliti razred. Direktor „Maarif Koledž“-a Enes Đozić je iskoristio ovu priliku da se obrati novim ali i starim učenicima škole, da im poželi toplu dobrodošlicu, te puno uspjeha u ovoj školskoj godini.

 

Top