U gimnaziji „Maarif koledž” održano testiranje za stipendiranje

„Fondacija za razvoj obrazovanja“ Sarajevo je i ove godine je organizovala testiranje za dodjelju vrijednih stipendija maturantima osnovnih škola koji žele upisati Gimnaziju „Maarif Koledž“.

Testiranje za stipendije je održano 20. aprila u prostorijama „Maarif Koledža“. Testiranju je pristupilo blizu 100 iz cijele države.

„Znanjem do uspjeha“ je bio moto za organizovanje ovogodišnjeg testiranja za stipendije. Svi učenici završnih razreda osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine su imali priliku da pristupe testu, bez obzira na prosjek ocjena koji su imali u toku dosadašnjeg obrazovanja.

Organizovanje testiranja za stipendije i nagrađivanje najuspješnijih učenika je praksa koju „Fondacija za razvoj obrazovanja“ Sarajevo već dugi niz godina primjenjuje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, te na taj način potvrđuje svoju opredijeljenost ka doprinosu razvoju društva u cjelini i unaprijeđenju obrazovanja kao najvažnijeg segmenta svakog društva.

Testiranje je bila izuzetna prilika za sve mlade ljude da, na osnovu svog znanja i sposobnosti koje su stekli u toku dosadašnjeg obrazovanja, otvore sebi put u bolju budućnost.

Gimnazija „Maarif Koledž“ je osnovana od strane „Fondacije za razvoj obrazovanja“ Sarajevo. Pored gimnazije, u sklopu Fondacije djeluju još i predškolska ustanova „Kid IUS“, Prva privatna osnovna škola „Isa-beg Ishaković“, te Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Na taj način obuhvaćen je cjelokupan odgojno obrazovni proces na svim nivoima, od vrtića do doktorata. Škola je smještena pored zgrade Prve privatne osnovne škole „Isa-beg Ishaković“ u kampusu Vraca. Učionice su opremljene pametnim tablama koje omogućavaju da se, uz tradicionalne didaktičke metode i frontalni pristup, primjenjuju i interaktivne nastavne metode.

Škola nudi dva izborna područja, i to izborno područje za informacione i komunikacione tehnologije (IKT) i izborno područje za vizuelne komunikacije i dizajn (VKD). Pored nastavnog plana i programa Kantona Sarajevo, škola također nudi mogućnost pohađanja nastave po Cambridge nastavnom program

Top