Studenti FBA-e obogatili svoje znanje posjetom BH Telecomu

Visit to BH Telecom

Studenti sa Fakulteta menadžmenta i javne uprave (FBA) IUS-a, u pratnji stručne saradnice Aide Akagić Hodžić, posjetili su BH Telecom gdje su se upoznali sa različitim aspektima rješenja za elektronsku trgovinu, različitim bazama podataka, uključujući Oracle, i ERP SAP. Posjeta je omogućila jedinstvenu priliku studentima da komuniciraju s ključnim osobama i steknu vrijedno znanje na predmetu Informacijski sistemi upravljanja.

Studenti su tokom posjete stekli uvid u posebnosti rješenja za elektronsku trgovinu što je omogućilo da dublje razumiju kako funkcionira poslovanje u digitalnom okruženju. Također su dobili uvid u različite baze podataka, s posebnim naglaskom na ERP SAP i Oracle. Ovo iskustvo je studentima pružilo priliku da iz prve ruke vide praktične primjene tih tehnologija u stvarnom okruženju.

Jedan od važnijih trenutaka posjete bila je prilika za studente da učestvuju u razgovorima s ključnim osobama iz BH Telecoma. Ovi stručnjaci iz industrije su podijelili svoje znanje i pružili vrijedne uvide u rad kompanije, buduće planove i važnost saradnje u poslovnom okruženju koje se stalno mijenja. Studenti su postavljali pitanja, tražiti savjete i detaljnije razumijevanje industrije od onih koji su direktno uključeni u proces rada. Ova posjeta kompaniji BH Telecom je istakla važnost saradnje između industrije i akademske zajednice te vrijednost iskustvenog učenja.

Share