Sporazum / Konvencija o omogućavanju sticanja dualnih diploma u oblasti MBA između IUS-a i Ludwigshafen University of Business and Society

 

 

IUS i Ludwigshafen University of Business and Society (HWG LU) uspostavili su zajedničku saradnju kojom se studentima obje strane potpisnice omogućava nastavak studiranja u ukupnom trajanju od dvije godine s ciljem sticanja odvojenih diploma u oblasti međunarodnog poslovnog menadžmenta (MBA), a koji obuhvata biznis - orijentirane i predmete iz opće edukacije.

S obzirom na ovu saradnju, studentima se nudi da diplomiraju u oblasti MBA Međunarodnog poslovnog menadžmenta (u Njemačkoj) i master Menadžementa (poslovne administracije) (MBA) odnosno Međunarodnog poslovanja (u Bosni i Hercegovini).

Glavni princip sporazuma jeste da svaki program zadržava svoju punu autonomiju u pogledu selekcije studenata i ishoda učenja. Nakon što budu primljeni na IUS ili HWG LU, studenti stiču pravo da apliciraju za nastavak studiranja i na programu jednog od partnerskih ustanova (IUS ili HWG LU).

Međunarodne inicijative i savjetodavno osoblje u okviru HWG LU i IUS-a usko će sarađivati ​​ sa studentima koji budu dio ovog programa kako bi osigurali da se odgovarajući predmeti završe i prihvate nakon prelaska na HWG LU.

Ovaj sporazum potpisali su rektor IUS-a, prof. dr. Ahmet Yɪldɪrɪm i predsjednik University of Business and Society, Ludwigshafen, prof. dr. Peter Mudra, a isti ostaje na snazi četiri godine.

Top