Sajam zapošljavanja i stipendija "Job4U" održan na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

Sajam "Job4U" (Posao za tebe) koji je okupio mlade ljude koji traže mogućnost stažiranja ili posao te firme i nevladine organizacije koje to nude održan je 12. decembra 2017. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Organizator sajma je online platforma Studomat, a cilj je da se studenti i mladi upoznaju s domaćim i stranim firmama i organizacijama koje nude mogućnosti za saradnju.

Tokom foruma održani su seminari kao što su "Kako naći prvo zaposlenje ili pokrenuti vlastiti posao", "Budi kreator vlastite budućnosti", a tokom radionica mladi su se upoznali sa načinom pripremanja biografije (CV-a) i molbe za zaposlenje.

Predstavnica platforme Amela Sačić istakla je kako su učesnici sajma mogli stupiti u kontakt s firmama i organizacijama na sajmu.

Predstavnica UniCredit Banke, specijalista za brendiranje i razvoj ljudskih resursa Alma Kapić, kazala je da je ta banka učesnik sajma kako bi mladima predstavila mogućnosti koje im nudi u vidu zaposlenja ili stažiranja.

Kapić je dodala da ta kompanija nudi šansu za početak poslovne karijere, ali i stalnog usavršavanja i edukacije tokom rada.

Studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Lejla Macanović kazala je da je na sajam došla u potrazi za mogućnošću stažiranja.

"Situacija u Bosni i Hercegovini je generalno teška i komplicirana. Tako je teško pronaći i posao. Smatram da bi ovaj sajam mogao pomoći mladima u potrazi za poslom", kazala je Macanović.

Top