Your Excellencies, Dear Mayors, Dear Presidents of the SEDEF Foundation and the Board of Trustees, Dear Rectors, Dear Guests, Dear Academicians, Dear Parents and Dear Graduates!  It is truly a pleasure to welcome you all at the ceremony where IUS bids far
 

Rektorov govor povodom Svečane ceremonije dodjele diploma, 2019.

Vaše ekselencije, poštovani načelnici, poštovani predsjednici SEDEF fondacije i upravnog odbora, poštovani rektori, gosti, akademici, roditelji i diplomanti.

Zaista je zadovoljstvo pozdraviti Vas na ceremoniji na kojoj IUS ispraća 11. generacija diplomanata, generaciju 2019.

Svake godine, ceremonija dodjele diploma je izuzetna prilika na kojoj slavimo uspjehe mladih i obrazovanja.

Vaše prisustvo danas je izuzetno važno bez obzira da li ste student dodiplomskog ili postdiplomskog studija, roditelj, prijatelj, profesor, alumni ili član osoblja IUS-a.

Danas će 275 mladih ljudi izaći na ovu binu i primiti diplomu završenog dodiplomskog studija, odnosno master i doktorskog studija.

Čestitam svima.

Želim čestitati i zahvaliti našim profesorima i ostalom osoblju na njihovom doprinosu i pomoći u ostvarivanju ciljeva ovih mladih ljudi. Svako od Vas je neizmjerno doprinjeo onome što su oni danas postali.

Također bih želio zahvaliti roditeljima na povjerenju pri odabiru IUS-a kao obrazovne ustanove za njihovu djecu i na podršci koju ste pružili našim diplomantima. Mladi su temelj na koji se društva oslanjaju i o kojima ovise. U njihovom odgoju učinili ste sve što je najbolje, i mi vas molimo da ih nastavite podržavati i ubuduće.

Neka Vas Bog nagradi za vaše napore!

Našim cijenjenim diplomantima:

Želim Vam reći da ste danas uspješno završili jednu fazu u svom životu. Međutim, kraj jedne faze znači početak nove.

Ispunili ste visoke zahtjeve obrazovanja i nadamo se da će vam znanje koje ste dobili na IUS-u pomoći da budete sljedeća generacija lidera u područjima koja ste izabrali.

Želim vam uspiješnu i sjajnu budućnost.

Neka se ispune sve vaše želje i neka se ostvare svi vaši ciljevi!

I na kraju, ali ne i manje važno, želim zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinjeli uspjehu i ovom danu: osnivaču SEDEF fondaciji, akademskom i administrativnom osoblju IUS-a, tehničkom i uslužnom osoblju, i svima koji su učestvovali u organizaciji ovog važnog i velikog događaja za sve nas.

 

Top