Prva grupa polaznika završila Prodajnu akademiju na IUS Life-u

U ponedjeljak, 8. maja, 2017. godine, u centru za cjeloživotno učenje IUS Life, upriličena je dodjela certifikata za uspješne polaznike IUS Life Prodajne akademije. Ovaj kurs trajao je šest sedmica i pokrio je osnovne i napredne vještine i tehnike prodaje u industriji roba široke potrošnje (Fast Moving Consumer Goods - FMCG) pod vođstvom dr. Seada Bašića. Polaznici su imali priliku naučiti, prepoznati i pratiti "ključne pokazatelje uspješnosti" prodajnog tima, organizovati i primijeniti sistemski pristup procesu prodaje, naučiti vještine prodaje kao najvažnije elemente uspješne prodaje, te naučiti odabrati članove prodajnog tima. Participanti su bili Selma Jusufović, Adi Šehić, Naida Dacić, Azra Babić i Merjama Katkić-Lojo, uposlenici renomiranih FMCG kompanija Dara d.o.o. i Planet d.o.o.

Jedna od polaznica Naida Dacić je izjavila: "Kurs je bio veoma dobro organizovan i sigurna sam da će nam pomoći u našoj daljoj karijeri. Program je trajao dovljno dugo i za teoretski i praktični rad, budući da smo svi već zaposleni i imamo dosta obaveza."

Azra Babić je rekla da je kurs bio veoma koristan, dodavši: "Stvari koje smo naučili sigurno će nam biti korisna smjernica u našem daljem profesionalnom napretku. Svi oni koje zanima ili kojima je potrebno unaprijediti vještine i tehnike prodaje u industriji roba široke potrošnje imaju moje tople preporuke za ovaj program."

Druga grupa Prodajne akademije je počela 3. maja ove godine. Edukacija je u toku, a svi zainteresovani za Prodajnu akademiju se mogu javiti na telefon 033 957 188 ili na email iuslife@ius.edu.ba.

Top