Spring Festival 2018 at IUS
 

Proljetni festival 2018 na IUS-u

U Kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), u petak, 11.maja 2018.godine bit će održan Proljetni festival 2018. Ovo je tradicionalna kulturno zabavno sportska manifestacija u kojoj učešće osim studenta IUS-a koji dolaze iz 45 zemlja širom svijeta imaju i studenti drugih univerziteta. 
 
Proljetni festival se pokazao kao nezaobilazan i jedinstven događaj za mlade ljude, studente IUS-a koji okuplja inovatore i goste iz svih zemalja svijeta na jednom mjestu. 
 
Služba za društvene, kulturne, zdravstvene i sportske aktivnosti (SACHS) koja je i organizator ove godine pripremila je zanimljiv sadržaj festivala. Predviđen je bogat program i on je podijeljen u nekoliko blokova: zabavni, kulturni i sportski. U segment sporta planirani su košarkaški turnir na vanjskom sportskom terenu i turnir stolnog tenisa u zatvorenoj sportskoj sali.
 
Za studente koji žele okušati svoje fudbalske vještine u PlayStation 4 prijave su već otvorene. Ljubitelje adrenalina očekuje Go-Cart i otvorene utrke. 
I ove godine studenti će odmjeriti snage timova u Paintball-u. Podrška zabavi uz DJ - cjelodnevnu muziku, dobru hranu i otvoreni roštilj. Za romantičare tu je kino na otvorenom.
 
Festival je antistres konotacije, zaboravite ispite, rokove, učenje i ovaj petak u studentskom kalendaru je samo zabava i dobar provod.
 

 

Top