Program prakse njemačke privrede Zoran Đinđić predstavio zanimljive prilike na IUS-u

Internship Program

U četvrtak, 19. oktobra 2023. godine je održan događaj koji je organizovao Program prakse njemačke privrede Zoran Đinđić na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). Direktor Programa, Antje Müller, i dva istaknuta alumnista Programa prakse, Saliha Mustafić i Edim Hadžić, predstavili su aktivnosti i pojasnili prednosti Programa. Studenti su imali jedinstvenu priliku direktno komunicirati s direktorom Programa i čuti iz prve ruke iskustva dvoje uspješnih alumnista ovog Programa.

Program prakse već više od dvadeset godina predstavlja most koji povezuje mlade ljude iz sedam zemalja Zapadnog Balkana s vodećim njemačkim kompanijama. S preko hiljadu alumnista, ovaj program je značajan pokretač ličnog i profesionalnog razvoja.

Program polaznicima omogućava uvid u korporativnu kulturu u Njemačkoj i upoznaje ih s modernim upravljanjem i organizacijom rada. Nakon boravka u Njemačkoj, ovi polaznici se vraćaju u svoje matične zemlje sa stečenim znanjem i vještinama, spremni dati značajan vlastiti doprinos. Iskustva i veze stvorene kroz ovaj program ne samo da potiču ekonomski razvoj njihovih matičnih zemalja, nego također jačaju veze s Njemačkom i unapređuju ekonomske odnose unutar regije.

Svi zainteresovani kandidati se mogu prijaviti do 15. novembra 2023. godine. Putem sljedećeg linka se možete prijaviti i dobiti dodatne informacije o Programu prakse: http://www.stipendienprogramm.org

Share