Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević posjetio IUS-u

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, koju je predvodio premijer Sead Čaušević, boravila je u četvrtak 05.07.2012.godine u posjeti Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Uvažene goste su ugostili IUS rektor prof.dr. Özer Çınar, prorektor za akademska i studentska pitanja Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prof. dr Ismail Kocayusufoǧlu, prorektor za međunarodnu saradnju i istraživanje Doc. dr Muhamed Hadžiabdić i Doc. dr. Kutluk Özgüven.

Rektor prof.dr. Özer Çınar je na početku sastanka upoznao goste o sadašnjim nastavnim kapacitetima i planovima IUS-a, strukturi studenata i profesora, a akcenat je stavio na činjenicu da se nastava na ovoj visokoškolskoj ustanovi odvija na engleskom jeziku.

Premijer Čaušević istakao je da je planirana saradnja IUS-a i Vlade Tuzlanskog kantona u segment obrazovanja i unapređenja kvaliteta edukacije svakako moguća.

Cilj posjete delegacija Vlade Tuzlanskog kantona bio je njihovo bliže upoznavanje o radu i aktivnostima IUS-a, kao i razmatranje mogućnosti buduće akademske saradnje ove dvije institucije.

U znak zahvalnosti premijeru Seadu Čauševiću, rector Çınar je uruči poklon, plaketu IUS-a.

Top