Predstavnici Universite De Technologie De Belfort – Montebeliard posjetili IUS

Predstavnici Universite De Technologie De Belfort – Montebeliard (UTBM) iz Francuske posjetili su Internacionalni univerzitet u Sarajevu 19. oktobra 2018. godine.

Predstavnici IUS-ovog Ureda za međunarodnu saradnju Sabit Grabus i Velida Handzic-Mirica ugostili su predstavnike UBTM-a: direktoricu odjela za međunarodnu saradnju Heather Cooper i projekt menadžericu Annu Surra Romero.

Sastanak je otvorio mogućnost za saradnju između ova dva univerziteta u pogledu mobilnosti, Erasmus-a i druge vrste saradnje u svrhu obrazovanja.

UTBM je državni univerzitet u Francuskoj sa blizu 3000 studenata iz preko 50 zemalja. Ovaj univerzitet posvećuje pažnju razvoju jakih i održivih odnosa sa svim svojim partnerskim univerzitetima iz cijelog svijeta.

Pružanje znanja i promoviranje visokog obrazovanja u međunarodnim okvirima prioriteti su ovog univerziteta. UTBM učestvuje u velikom broju evropskih i ne-evropskih programa za razmjenu i istraživanje kako bi se omogućila mobilnost studenata i akademskog osoblja. Dakle, svrha ove posjete bila je dati studentima i nastavnom osoblju UTBM-a priliku da posjete naš univerzitet i učestvuju u programima razmjene te unaprijeđenju visokog obrazovanja.

Top