Predstavnici Općine Kecioren iz Turske u posjeti IUS-u

U petak, 19. septembra 2014. godine, u posjeti Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) bili su gosti iz Republike Turske, gradonačelnik Mustafa Ak i direktor Službe za spoljne odnose, Mustafa Araç iz Općine Kecioren iz Ankare. Ugledne goste iz Turske je primio rektor Univerziteta, prof. dr. Yücel Oğurlu sa svojim dekanima i saradnicima na Univerzitetu.

Rektor Oğurlu je u toku sastanka sa uglednim gostima, razgovarao o razvoju međunarodnih odnosa s partnerskim univerzitetima, nastavnim, istraživačkim i drugim institucijama i mrežama saradnje iz Europe i svijeta. On je ukratko predstavio rad i djelovanje Univerziteta, te je istakao važnost jačanja internacionalizacije Univerziteta kroz predstavljanje IUS-a kao savremene obrazovne institucije europske kvalitete.

Na kraju razgovora, gosti iz Turske su izrazili spremnost za buduću saradnju na više polja sa Univerzitetom, te su naglasili da Općina Kecioren iz Ankare želi pružiti podršku ne samo Univerzitetu, već i svim mladim studentima i istraživačima koji tu studiraju.

Top