Project Management Office (PMO)
 

Otvoren Odjel za upravljanje projektima (PMO) na IUS-u

U proteklih 12 godina, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je neprekidno radio na kreiranju ustanove kao jedne energične i intelektualne zajednice sa izvrsnom reputacijom, postižući rezultate na osnovu naučnih dostignuća. IUS je postao edukacijski centar na Balkanu koji spaja Istok i Zapad prateći svjetske standarde kada je riječ o pružanju kvalitetnog obrazovanja. Potičući konstantan rast broja upisanih studenata, te dostižući broj od 2000 studenata, osjetila se potreba da se IUS-ov stručni kadar fokusira na jedan vrlo važan segment, a to su prije svega projekti. Projekti prodrazumjevaju pružanje jedinstvenih proizvoda, usluga ili rezultata, što bi dodatno poticalo izgradnju ugleda Univerziteta kao uspješne istraživačke institucije i središta visokog obrazovanja.

U skladu s tim, menadžment IUS-a je donio odluku da se pokrene novi Odjel pri Centru za istraživanje i razvoj (RDC) koji će se konkretno baviti upravljanjem projektima pod nadzorom projekt menadžera, gospođice Nađe Beglerović. Gospođica Beglerović posjeduje dugogodišnje iskustvo na radu na mnogobrojnim projektima u oblasti visokog obrazovanja koje je stekla educirajući se i radeći u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Uloga Odjela za upravljanje projektima (PMO) jeste da dodatno poboljša nivo upravljanja i ostvarivanja novih projekata na IUS-u, te uspostavi metoda za praćenje i podršku realizacije različitih projekata. Do sada, IUS je ostvario širok spektar uspješnih projekata.

Vanr. prof. dr. Ali Gürsel, koji trenutno vrši funkciju prorektora na IUS-u trenutno nadzire rad više organizacionih jedinica poput Odjela za upravljanje projektima (PMO) i drugih IUS centrara kao što su Centar za istraživanje i razvoj (RDC), Centar za cjeloživotno učenje (IUSLife) i Centar za poduzetništvo i upravljanje (LEC).  Sve organizacione jedinice će raditi na poboljšanju i povećanju broja projekata, istraživanja i neformalnih obuka, međunarodnih i regionalnih saradnji IUS-a za koje je zadužen (PMO). Za sve dodatne informacije o upravljanju projektima na IUS-u, možete se obratiti direktno na broj telefona 033/957-430 ili putem e-mail-a na pmo@ius.edu.ba. Odjel se nalazi u zgradi B na III spratu Univerziteta.

Za više informacija o projektima na IUS-u, molimo vas da posjetite: http://www.ius.edu.ba/projects

Top