Osoblje IUS-a na razmjeni na Katoličkom univerzitetu Jovan Pavle II

Azra Bičo, predavač na studiju Ekonomije i dr. Peter Plenta, šef odsjeka za Međunarodne odnose, učestvovali su u akademskoj razmjeni Erasmus+ na Katoličkom univerzitetu Jovan Pavle II u Lublinu, Poljska. Član administrativnog osoblja IUS-a Melina Ahmetović takođe je učestvovala u razmjeni na istom univerzitetu, a spomenute razmjene realizirane su u maju 2017. godine.

Melina Ahmetović je bila u prilici učestvovati u Erasmus+ sedmici mobilnosti osoblja, koja je za temu imala obuke u sklopu okvira Erasmus+. Kazala je: “Sadržaj sedmice mobilnosti osoblja bio je odličan, kao i obuka i iskustvo u smislu učenje, razmjene iskustava, pronalaženja mogućih rješenja za prepreke u programima mobilnosti, te ostvarivanju mogućnosti za saradnju sa univerzitetima širom svijeta”.

Saradnja između Katoličkog univerziteta Jovan Pavle II i Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS) otpočela je prošle godine, i postoje planovi da se obim saradnje poveća. Šest studenata IUS-a trenutno takođe boravi na ovom univerzitetu u sklopu programa razmjene.

Top