Održana 3. Regionalna konferencija ‘’Soft Computing‘’ na IUS-u

The 3rd Regional Conference on ''Soft Computing'' held at IUS

U periodu od 27. i 28. juna 2014. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), održana je 3. Regionalna konferencija ‘’Soft Computing‘’ u organizaciji uglednih predavača i akademika sa IUS-a. Sve prisutne na Konferenciji je uvodnim riječima pozdravio ugledni emeritus, prof. dr. Mehmet Can sa Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka (FENS).

Prof. dr. Mehmet Can je istakao važnost jedne ovakve Konferencije, te je kazao da na IUS-u zaista vlada veliki entuzijazam kada je riječ o organizaciji i implementaciji uspješnih i kvalitetnih konferencija, koje imaju za cilj pružiti pregled savremenih tokova u kompjuterskim i tehničkim naukama, a naročito u oblasti Soft computing-a. Soft computing predstavlja efiksan alat za upravljanje, modeliranje, i riješavanje problema odlučivanja u složenim sistemima, poput procesa donošenja odluka u različitim složenim situacijama.

Među istaknutim predavačima na Konferenciji bili su prof. dr. Jasmin Velagić (Elektrotehnički fakultet, Univerziteta u Sarajevu), te akademsko osoblje IUS-a, prof. dr. Migdag Hodžić, prof. dr. Abdulhamit Subasi, Dženan Zukić i viša asistentica Sadina Gagula-Palalić, te mnogi drugi.

Share