Naporan rad, odlučnost i podrška – Ključ uspjeha u poduzetništvu

entrepreneurs

Okrugli sto pod nazivom „Mladi poduzetnici: Motivacija, izazovi i podrška“ je održan na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) u utorak, 21. marta 2023. godine s ciljem da inspiriše i osnažni mlade ljude u ostvarivanju njihovih poduzetničkih snova. Moderator događaja je bila docentica dr. Šejma Aydın a prisustvovao je veliki broj srednjoškolaca i univerzitetskih studenata.

Događaj je ugostio panel izuzetnih govornika kao što su gđa Nerma Saračević, mentorica za startup finansije u Fondaciji Mozaik, gđa Elvira Leka, izvršna direktorica Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“, gđa Merjem Hamzić, vlasnica obrta “BASHKA Chocolatier”, gosp. Asim Aganović, programer i gosp. Ali Dlakić, vlasnik kompanije “ACEDIA”. Gosti su podijelili svoja lična iskustva i dali značajne uvide u izazove sa kojima se suočavaju mladi poduzetnici u Bosni i Hercegovini, kao i potencijalna rješenja kako bi se prevazišli ti izazovi.

Osnovni cilj diskusije je promocija poduzetništva među mladim ljudima te ih upoznati sa različitim dostupnim prilikama i resursima koji ih mogu podržati u njihovim poduhvatima. Posvećeni tim stručnjaka, uključujući van. prof. dr. Emila Knezovića, višu asistenticu dr. Azru Bičo, doc. dr. Šejmu Aydın i asistenta Hamzu Smajića, je organizovao ovaj događaj u okviru projekta „Poduzetničke i intrapoduzetničke namjere u Kantonu Sarajevo: Generacijski pristup”. Ovaj inspirativni događaj je finansiralo Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

I na kraju, ovaj uspješni i inspirativni okrugli sto je ohrabrio mlade ljude da slijede svoje poduzetničke snove i pokazao im da je uz naporan rad, odlučnost i podršku sve moguće.

Share