Izložba radova profesora i asistenata sa programa Vizualne umjetnosti i dizajn vizualnih komunikacija

Art Exhibition of VACD Professors and Assistants

Izložba radova profesora i asistenata sa programa Vizualne umjetnosti i dizajna vizualnih komunikacija je otvorena 24. februara u Umjetničkoj galeriji IUS-a. Profesori i asistenti sa ovog studijskog programa koji su izložili svoje radove su vanredni profesor dr. Meliha Teparić, docent Abdulhamit Bolat, MA, docent Muhammed Yasir Göz, MA, docent Emir Hambo, MA, docent Roman Sulejmanpašić, MFA, docent Branko Vekić, MFA i asistent Baysal Sümer.

Vanredni profesor dr. Ervin Kovačević, dekan Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka je održao pozdravni govor u kojem je naglasio važnost introspekcije kroz umjetnost. Naveo je da je velika čast raditi zajedno sa ovim nevjerovatnim umjetnicima i akademskim osobljem.

Posjetioci na izložbi su imali jedinstvenu priliku da pogledaju fotografije docenta Abdulhamita Bolata, MA pod nazivom “Biti dijete u Africi” koje je napravio tokom svog putovanja u Afriku; eksperimentalni film pod nazivom “25” koji je uradio docent Muhammed Yasir Göz, MA o odnosu između oca i kćerke prikazan kroz podsvijest kćerke a izrađen “tehnikom 25. okvira”; posteri o materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini u Bosni i Hercegovini koje je izradio docent Emir Hambo, MA; kaligrafske strukture vanrednog profesora dr. Melihe Teparić koje je izradila korištenjem trodimenzionalnosti kroz višeslojni negativni prostor; seriju digitalnih skulptura izrađenih korištenjem 3D tehnika koje je napravio docent Roman Sulejmanpašić, MFA; zanimljive ilustracije “Supermen” uz poznate elemente pop art umjetnosti i “Moduli”, izrada koncepta likova za društvenu igru na kojoj trenutno radi docent Branko Vekić, MFA, te radove asistenta Baysal Sümera koji je kreirao vizualni identitet programa Vizualne umjetnosti i dizajn vizualnih komunikacija.

Pozivamo zainteresirane da posjete izložbu u Umjetničkoj galeriji (zgrada B). Izložba će biti otvorena do 18.03.2022. godine.

Share