IUS VACD studenti učestvovali u vizuelnoj izradi promo dizajna predstave Tamo Vamo

U noći 1. decembra 2016. godine pozorišni komad pod nazivom Tamo Vamo premijerno je izvedena u Pozorištu mladih Sarajevo. Režiser predstave je Marko Manojlović, respektabilni i uvaženi pozorišni i filmski redatelj iz Beograda. Priča je bazirana na protagonistima koji su zapeli između dvije granice i spektru ostalih likova, koji predstavljaju zakon  i zločin zaglavaljeni između dva mosta.

Podršku ovom događaju pružio je ministar kulture Kantona Sarajevo. Vizuelni promo dizajn za ovaj performans je radila  Merisa Bašić, studentica drugog ciklusa na IUS-u, koja je ujedno i ekspert infografike. Predstavu je snimao i fotografisao naš student demonstrator i fotograf, Fatih Er. Ova uspješna premijera je dokaz da znanje i vještine koje studenti stiču na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu može biti predstavljen u poljima industrije koja donosi profit.

Uspješna saradnja između Odsjeka umjetnosti i komunikacijskog dizajna i Pozorišta mladih, ali i ostalih kulturoloških intitucija, pod rukovodstvom je šefice Odsjeka umjetnosti, van. prof. dr. Lejle Panjete.

Top