IUS potpisao sporazum o saradnji s Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom BiH

S ciljem da nastavi s pružanjem visokokvalitetnog obrazovanja za svoje studente, predstavnici Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) potpisali su ugovor o saradnji s Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom Bosne i Hercegovine (NUB BiH). Ugovor su potpisali rektor IUS-a prof. dr. Hilmi Ünlü i direktor NUB BiH dr. Ismet Ovčina, na sastanku održanom u ponedjeljak, 14. februara 2011. godine.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i doc. dr. Senad Bušatlić, prorektor IUS-a za odnose s javnošću i gospođa Bedita Islamović iz NUB BiH.

Sporazumom je predviđeno da će NUB BiH studentima i osoblju IUS-a ponuditi na korištenje svoju biblioteku i baze podataka važne za naučno istraživanje, kao i korištenje čitaonice te multimedijske dvorane. Svi studenti i osoblje IUS-a koji žele iskoristiti ovu priliku, u biblioteku moraju doći sa sa IUS-ovim ID karticama.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine je poznata kulturna institucija i glavna institucija bibliotekarstva u Bosni i Hercegovini u posljednjih 65 godina.

Top