IUS potpisao Memorandum o razumijevanju sa Bahrain – Bosnia and Herzegovina Friendship and Business Society

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) i Bahrain – Bosnia and Herzegovina Friendship and Business Society sklopili su Memorandum o razumijevanju (MoU) potpisivanjem sporazuma u četvrtak, 27. septembra 2018. godine, ya vrijeme održavanja Sarajevo Halal Foruma.

Memorandum o razumijevanju potpisali su rektor IUS-a prof. dr. Ahmet Yildirim i g. Reyadh Yusuf Ali, prvi zamjenik predsjednika – Bosnia and Herzegovina Friendship and Business Society.
IUS je ponosan objaviti da su se stranke potpisnice Memoranduma o razumijevanju, složile da će promovisati razumijevanje i dobru volju, ojačati kulturne veze i proširiti iskustva i horizonte studenata i akademskog osoblja.

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju omogućit će IUS-u pristupanje obrazovnom tržištu Bliskog istoka, mogućnost dokazivanja svoje akademske snage i ojačavanje svog internacionalnog statusa kroz dovođenje studenata sa Bliskog istoka.

Predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, g. Hasan Topaloglu, ambasador Republike Turske u BiH, Nj.E. Haldun Koc i podpredsjednik Trgovinske komore grada Istanbula, g. Israfil Kuralay su također prisustvovali svečanosti potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.
 

Top