IUS potpisao Memorandum o razumijevanju (MoR) sa Internacionalnim islamskim univerzitetom Malezija (IIUM)

U četvrtak, 18. aprila 2019. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je potpisao Memorandum o razumijevanju sa Internacionalnim islamskim univerzitetom Malezije.

Rektor IUS-a prof. dr. Ahmet Yildirim i prorektor za međunarodnu saradnju i istraživanje prof. dr. Sehabeddin Taha Imeci dočekali su delegaciju IIUM-a koju je predvodio rektor prof. emeritus Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu i Internacionalni islamski univerzitet Malezije potom su potpisali Memorandum o razumijevanju između ove dvije institucije kako bi potvrdili namjere za saradnju i interakciju, ojačali naučne i kulturne veze između dviju institucija u obostranu korist.

Memorandum će omogućiti zajedničku organizaciju konferencija, simpozija, seminara, radionica, kulturnih aktivnosti i obrazovnih programa u oblasti cjeloživotnog učenja. U pogledu prijateljstva i razmjene, ovaj Memorandum o razumijevanju pokazuje namjeru da se uspostavi razmjena studenata i osoblja između dvije institucije.

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju, rektor IIUM-a Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak sastao se sa IIUM alumnistima na IUS-u. Bila je to prilika da se prisjete svog studiranja i vremena provedenog u Maleziji. Bila je to prilika da se pokaže bogat mozaik IUS-ovih uposlenika koji su studirali i živjeli u inostranstvu i donijeli svoje znanje i iskustvo da obogate porodicu IUS-a.

Top