IUS Life organizovao radionicu za srednjoškolce

a workshop

IUS Life – Centar za cjeloživotno učenje je organizovao radionicu pod naslovom „Mobilnost srednjih strukovnih škola širom Evrope“ za učenike srednjih škola, u petak, 21. oktobra 2022. godine. Radionica je organizovana u okviru projekata IntervetWB i Joint Hosting, a prisustvovali su učenici srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i Italije.

Na samom početku radionice, gđa Stanislava Matić, viši saradnik za srednje strukovno obrazovanje pri Institutu za preduniverzitetsko obrazovanje Kantona Sarajevo, je pozdravila učenike i podijelila svoje iskustvo sa projektom IntervetWB.

Zahvaljujući projektu IntervetWB, učenici srednjih strukovnih škola iz Bosne i Hercegovine su imali priliku steći svoja prva radna iskustva u zemljama članicama Evropske unije koje učestvuju u ovom projektu, dok su srednjoškolci iz Forma Camera, strukovne srednje škole iz Rima stekli svoja prva radna iskustva u kompanijama u Kantonu Sarajevo.

 

Tokom radionice, kroz različite i dinamične nastavne prakse kao što su „Pronađi nekoga ko..“, „Trougao sličnosti“ i „Improvizacijsko pozorište“, srednjoškolci su imali priliku se upoznati i razmijeniti vlastita iskustva stažiranja u različitim zemljama.

Radionica „Mobilnost srednjih strukovnih škola širom Evrope“je bila još jedna prilika za mlade ljude da bolje razumiju važnost interkulturalne razmjene, razviju svoje komunikacijske vještine i prošire svoje vidike.

Više od 20 učenika srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i Italije je učestvovalo u radionici.

Share