Internacionalni Univerzitet u Sarajevu na Sarajevo Halal Sajmu

Trodnevna manifestacija "Sarajevo Halal Sajam”, na kojoj se predstavio 91 izlagač iz 14 zemalja, održana je od 27. do 29. septembra 2018 godine u centru Skenderija.

Internacionalni Univerzitet u Sarajevu je također imao svoj izložbeni prostor, gdje je osoblje PR-a i Centra za razvoj karijere predstavljalo univerzitet kroz podjelu promo materijala, knjiga, te neposrednom komunikacijom sa posjetiocima.

Bila je to izuzetna prilika da se gostima iz cijelog svijeta predstavi vizija, mogućnosti i bogata ponuda našeg univerziteta. Obzirom da je naš univerzitet bio jedina obrazovna institucija na Sajmu, to govori o rejtingu koji smo uspjeli ostvariti kako na prostoru BiH, tako i u regionu, ali i svijetu.

Na Sajmu su ostvareni mnogi kontakti sa regionalnim proizvođačima halal proizvoda i pružaocima halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije, te s kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Libije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Također je to bila i prilika da se zainteresovanim roditeljima naših potencijalnih studenata pobliže objasni posebnost i prednost studiranja na našem univerzitetu.

Internacionalni Univerzitet u Sarajevu je potpisao i Memorandum o razumjevanju i podršci sa zvaničnicima Bahreina, što najavljuje jednu uspješnu i obostrano korisnu saradnju.

Svojim angažmanom na ovom Sajmu IUS je još jednom pokazao da mu je mjesto među najboljim i najprestižnijim institucijama svijeta.

Sajam, koji organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i Islamskom razvojnom bankom (IsDB), završen je dodjelom nagrada u subotu, 29. Septembra 2018.

 

Top