FLW “Show and Tell” radionica: Srednjoškolci posjetili Pravni fakultet IUS-a

FLW “Show and Tell” Workshop

U srijedu, 17. januara 2024., Pravni fakultet IUS-a je ugostio grupu srednjoškolaca. Događaj je započeo pozdravnim govorom dekanese Pravnog fakulteta, prof. dr. Ene Kazić-Çakar, koja je napravila uvod za prezentaciju pravnih studija na Pravnom fakultetu. Viši asistent, dr. Mirza Ljubović, predstavio je učenicima prednosti koje donosi karijera u pravnoj struci. Uspješni studenti Pravnog fakultateta su budućim studentima dali neprocjenjive uvide i savjete u akademski život na Fakultetu.

Pod vodstvom asistenta Pravnog fakulteta, g. Muhemmeda Huzeyfe Küçükaytekin, srednjoškolci su aktivno učestvovali u igri pamćenja vezanoj za pravo, što je dodalo interaktivni i dinamični element njihovom iskustvu učenja. Nakon ove intelektualno zanimljive aktivnosti, učenici su prisustvovali simulaciji suđenja u krivičnom postupku, koju su vješto izveli studenti Pravnog fakulteta, te im pružili direktan uvid u praktičnu primjenu pravnog znanja. Nakon formalnog dijela posjete, učenici su u istraživali živopisni kampus IUS-a.

Posjeta je završena razgovorom uz čaj i kolače, gdje su se budući i trenutni student, te fakultetsko osoblje družili u ugodnoj atmosferi.

Share