Druga izložba studenata Arhitekture

U utorak, 27. februara 2018. godine, druga po redu izložba studenata Arhitekture otvorena je u IUS-ovoj Umjetničkoj galeriji. Kustos izložbe bila je docentica Leila Krivošić Dizdarević sa studija Arhitekture na Fakultetu tehničkih i prirodnih nauka (FENS).

Na ovoj izložbi prikazani su raznoliki radovi koji pokrivaju sve videove arhitektonskog obrazovanja počevši od osnovnih predmeta dizajna, preko uvodnih predmeta, predmeta iz programa Design Studio, Konzervacija arhitekture, historija i teorija arhitekture, do predmeta Final Design Studio koji je kruna studija arhitekture.

Radovi prikazani na izložbu bili su dio nastavnog procesa i završnih ispita u proteklom semestru. Studenti su prezentirali svoje radove na različite teme i iz različitih predmeta što je za rezultat imalo raznolikost izložbe na kojoj su bili odabrani radovi.

Cilj izložbe bio je prikazati cjelokupnost nastavnog procesa, rezultate rada i kreativnost studenata te prezentirati ih javnosti. Izložba će biti otvorena do 27. marta 2018. godine, i to svakog dana od 10 do 17 časova.

 

Top