Druga generacija diplomanata dobila svoje diplome 19. juna 2010. Godine

Druga generacija diplomanata, njih 120, sa 11 studijskih programa Internacionalnog univerziteta u Sarajevu dobili su svoje diplome na posebnoj svečanosti organizovanoj u subotu, 19. juna 2010. godine. Ceremonija je održana na terasi IUS-a, i okupila je nekoliko stotina gostiju iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Ceremoniju je otvorio rektor IUS-a prof.dr Hilmi Unlu, koji je predstavio publici kratak uvod i historiju IUS-a. Njega su pratili govori prof.dr Adema Basturka, predsjednika Nadyornog odbora IUS-a, i gospodina Hasana Topaloglua, predsjednika Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF). Načelnik opštine Ilidža, gospodin Amer Ćenanović se obratio gostima i rekavši da je ova opština ponosna što ima univerzitet poput IUS-a.

Program je nastavljen dodjelom nagrada za diplomante koji su ostvarili najveći prosjek ocjena tokom studija - Emina Aličković i Habibe Ucpunar sa Fakulteta za inžinjering i prirodne nauke, i Amila Krzović sa Fakulteta za poslovnu administraciju.

Službeni dio ceremonije završio je podjelom diploma, koje su dijelili dekani i koordinatori programa.

Na kraju ceremonije akademsko osoblje, studenti i njihove porodice i prijatelji su uživali u koncertu poznate bosanskohercegovačke operne pjevačice Lejle Jusić.

Top