Dodjela stipendija za najbolje učenike srednjih škola

U cilju realizacije svoje politike koja je usmjerena ka unapređenju visokog obrazovanja, prvenstveno na način da se mladim ljudima pruži mogućnost kvalitetnog školovanja, ali i konkretna pomoć u studiranju, u utorak 29. maja 2012. godine, IUS je organizovao svečanu dodjelu stipendija za najuspješnije učenike srednjih škola iz BiH, koji će studirati na IUS-u.

Na skupu je održan prigodan program sa kraćom prezentacijom o radu ove visokoškolske institucije, a istom su prisustvovali: ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, prof.dr. Fahrudin Oručević, direktori srednjih škola iz kojih najbolji stipendisti dolaze, kao i predstavnici ambadasada prijateljskih zemalja u BiH, lokalnih vlasti, predstavnici turskih institucija u BiH, profesori matičnog Univerziteta, te brojni partneri.

Nagrađeni maturanti koji su stekli pravo na stipendije i koji će započeti svoje školovanje na IUS-u, dolaze iz srednjih škola iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Visokog, Bihaća, Sanskog Mosta, Travnika, Maglaja, Kladnja, Gračanice, Goražda, Olova, Tešnja, Konjica.

Top