Dan otvorenih vrata i testiranje za 1000 najboljih održano na IUS-u

Internacionalni univerzitet u Sarajevu je kao i svake godine do sada ugostio na hiljade studenata na Dan otvorenih vrata. Prošle godine, priliku za testiranje kroz tri zasebna ispita dobilo je ukupno 3000 učenika iz cijele države, ali i regiona.  Ove godine, samo na prvom ispitnom roku svoje učešće je uzelo 1600 studenata. Sa ispitima koji se planiraju održati 5. aprila i 25. maja, očekivani broj kandidata moguće je da nadmaši i 3000. IUS i ove godine dodjeljuje 1000 stipendija za maturante srednjih škola u procentu od 5% do 100%.

"Stipendijama koje dodjeljujemo više od 12 godina pokušavamo da pokažemo mladim ljudima da evropski standardi obrazovanja postoje i ovdje.  Osnovni zadatak svakog društva jeste osiguravanje opstanka i prosperiteta, što se može ostvariti samo kroz dugoročno, kontinuirano i kvalitetno ulaganje u obrazovanje.  Ideja vodilja našeg univerziteta je privući što više mladih ljudi, te ih profesionalno osposobiti kako bi na što bolji način predstavljali Bosnu i Hercegovinu u budućnosti.“ – izjavio je prof. dr. Yücel Oğurlu,  rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Pored testiranja za stipendije, održana je i manifestacija ‘’Dan otvorenih vrata’’ gdje su svi prisutni učenici, njihovi roditelji i profesori imali priliku da saznaju više o pet fakulteta, kao i o studijskim programima koje nudi IUS. Rezultati testiranja za stipendije će biti objavljeni na stranici stipendija.ius.edu.ba i www.ius.edu.ba. 

Top