BHT1 emitirala reportažu o izgradnji IUS-ovog istraživačkog centra

Obrazovni program "Društvo znanja", koji se prikazuje svaki utorak na bosanskohercegovačkoj televiziji BHT1, emitiran 18. januara 2011. godine, je donio reportažu o izgradnji Sarajevskog istraživačkog centra Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Sarajevo istraživački centar trenutno se gradi na području IUS-ovog kampusa na Ilidži.

Za potrebe ove reportaže intervjuisani su gospodin Hasan Topaloğlu, predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo i osnivač univerziteta, te dr. Hilmi Ünlü, rektor IUS-a. Dok je gospodin Topaloğlu dao sažetak istorije i razvoja IUS-a, gospodin Ünlü je govorio više o detaljima vezanim za projekat Istraživačkog centra Sarajevo.

Međutim, i nažalost, isječci o Univerzitetu koji su korišteni u reportaži su arhivski i pokazuju stare IUS-ove prostorije, a ne kampusa gdje se IUS preselio prije nešto manje od godinu dana.

Da bi se izbjegla dodatna konfuzija među budućim studentima i njihovim roditeljima, fotografije kampusa gdje se IUS nalazi sada, su date u nastavku, kao i isječak iz programa.

Top