Zvaničnici ministarstva za omladinu i sport, i Ureda za vjerska pitanja posjetili Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS)

U utorak, 17. januara 2017. godine, zvaničnici Ministarstva za omladinu i sport, zajedno sa zvaničnicima  Ureda za vjerska pitanja posjetili su Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Na sastanku su prisutni bili: generalni direktor Ureda za omladinu Ahmet Uzak, stručnjak za sport mladih gosp. Şükrü Yılmaz, rektor IUS-a prof.dr. Tahsin Erkan Türe, prorektor doc. dr. Faruk Berat  Akçeşme, koordinator za obrazovanje, vjerska i administrativna pitanja gosp. Mehmet Yasa, i gosp. Mustafa Dillioğlu, diplomant IUS-a i uposlenik  Ureda za vjerska pitanja.

Tokom sastanka, rektor IUS-a dr. Türe, upoznao je goste sa  akademskom strukturom univerziteta, te sa strukturom studenta na, planiranim aktivnostima u budućnosti i promociji na Balkanu i u Evropi.

Cilj posjete je bio uspostava komunikacije posvećene razvijanju budućih projekata između IUS-a, Ureda za vjerska pitanja i Ministarstva za  omladinu i sport, te jačanje suradnje kroz program razmjene bosanskih i turskih studenata.

 

Top