Ziraat Bank BH studentima IUS-a predstavila prilike za stažiranje i zaposlenje

Ziraat Bank

U srijedu, 9. novembra, 2022. godine, delegacija iz Ziraat Bank BH je posjetila Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) i predstavila svoje programe stažiranja i zaposlenja studentima Univerziteta. Delegacija se sastojala od gosp. Bülenta Suera, predsjednika Uprave; gđe Elme Sulejmanagić, direktorice Sektora riznice i finansijskih institucija; gosp. Edmira Eminovića, direktora Sektora poslovanja sa pravnim licima i upravljanja performansama; gosp. Mehmeda Fatih Aydına, člana Uprave; gđe Amele Hodžić, direktorice Sektora upravljanja ljudskim resursima; gđe Tuğçe Pırıldar, direktorice Sektora poslovanja sa fizičkim licima kao i članova Sektora za korporativnu komunikaciju i ljudske resurse. Delegaciju su dočekali rektor IUS-a, prof. dr. Ahmet Yıldırım i rukovodilac Centra za studente i razvoj karijere (SCC), gđa Hilal Yanik.

Predstavnici banke su govorili o historijatu Ziraat banke, njenoj misiji i viziji kao i prilikama za stažiranje i zaposlenje ne samo za bh studente, nego i za turske i međunarodne studente. Pored toga, Ziraat banka nudi Školu bankarstva svojim novim uposlenicima. Ovo je jednogodišnja obuka u Turskoj i pomaže mladim ljudima steći neophodnu obuku koja se tiče banke, njenog način poslovanja, poslovnim savjetima kao i znanja i iskustvo koja se odnose na koroporativnu kulturu banke. Naglasili su da studenti mogu početi stažirati prije diplomiranja kako bi pokrenuli svoju karijeru u ovom sektoru. Nakon prezentacije, studenti su imali priliku postaviti pitanja koja se odnose na rad i stažiranje u banci.

Na kraju prezentacije, prof. Yıldırım se obratio predstavnicima banke, te im se zahvalio za ove prilike koje nude studentima IUS-a. Naglasio je da se naši studenti mogu zaposliti čim diplomiraju na jednom od najboljih radnih mjesta u Bosni i Hercegovima i ohrabrio ih da iskoriste ovu priliku i počnu razvijati svoje profesionalne karijere.

Share