Vanredni Prof. Dr. Lejla Miller na akademskoj razmjeni na Uludag univezitetu

Vanr. Prof. Dr. Lejla Miller Van Wierren, sa Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka IUS-a, je zahvaljujući Mevlana programu razmjene imala priliku predavati na Uludag univerzitetu u Bursi (Turska), u periodu od 14. do 25. marta. Ovo predstavlja još jednu uspješnu razmjenu akademskog osoblja s jednim od najvećih državnih univerziteta u Turskoj.

Profesorica Miller je tokom svog boravka održala prezentaciju za studente Uludag univerziteta o sistemu obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom profesorica je također upoznala studente i profesore sa svojim najnovijim istraživačkim radom, te sa njima podijelila svoja iskustva i zaključke.

“Učešće u Mevlana programu razmjene je odlična prilika za upoznavanje s kolegama i studentima sa domaćinskog univerziteta, razgovore o budućim saradnjama, kao i za posjetu modernim institucijama poput ove”,  rekla je profesorica Miller.

Uludag univerzitet je osnovan 1975. godine i trenutno ima 13 fakulteta, 2 škole, 15 stručnih škola, 4 instituta i 21 centar za primijenjena istraživanja. Razmjena profesorice Miller je realizirana uz koordinaciju Ureda za međunarodne odnose IUS-a.

Top