U Gimnaziji „Maarif Koledž“ održano drugo testiranje za stipendije

U subotu, 15. juna 2019. godine, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo je za tekuću godinu organizovala svoje drugo testiranje za dodjelju vrijednih stipendija maturantima osnovnih škola koji žele upisati Gimnaziju „Maarif Koledž“.

Gimnazija „Maarif Koledž“ je osnovana od strane „Fondacije za razvoj obrazovanja“ Sarajevo. Pored gimnazije, u sklopu Fondacije djeluju još i predškolska ustanova „Kid IUS“, Prva privatna osnovna škola „Isa-beg Ishaković“, te Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Na taj način obuhvaćen je cjelokupan odgojno obrazovni proces na svim nivoima, od vrtića do doktorata. Škola je smještena pored zgrade Prve privatne osnovne škole „Isa-beg Ishaković“ u kampusu Vraca. Učionice su opremljene pametnim tablama koje omogućavaju da se, uz tradicionalne didaktičke metode i frontalni pristup, primjenjuju i interaktivne nastavne metode.

Svi učenici završnih razreda osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine su imali priliku da pristupe testu, bez obzira na prosjek ocjena koji su imali u toku dosadašnjeg obrazovanja.

Škola nudi dva izborna područja, i to izborno područje za informacione i komunikacione tehnologije (IKT) i izborno područje za vizuelne komunikacije i dizajn (VKD). Pored nastavnog plana i programa Kantona Sarajevo, škola također nudi mogućnost pohađanja nastave po Cambridge nastavnom programu.

Top