Svečanost dodjele certifikata Ljetne škole engleskog jezika 2023

ELS Summer School 2023

Škola engleskog jezika (ELS) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) je uspješno završila ovogodišnju prvu Ljetnu školu koja je trajala od 3. do 28. jula 2023. godine. Intenzivni kurs, organizovan u dvosedmične i četverosedmične sesije, je okupio studente iz nekoliko srednjih škola iz Turske, tokom kojih su studenti imali priliku učiti engleski jezik u veoma zanimljivom i interaktivnom okruženju.

Pored standardnih časova, studenti su poboljšati svoje znanje engleskog jezika kroz različite sportske aktivnosti, muziku i časove umjetnosti. Tokom svog boravka u BiH, imali su organizovanu posjetu Srebrenici, Mostaru, Travniku i nekoliko popularnih lokacija u Sarajevu što je bilo idealna prilika da se studenti upoznaju sa lokalnom kulturom, historijom, tradicijom i hranom.

U petak, 28. jula, učesnicima Ljetne škole engleskog jezika su dodijeljeni certifikati za uspješno završen intenzivni kurs engleskog jezika na ELS-u. Svečanosti su prisustvovali studenti i nastavnici Ljetne škole i direktorica ELS-a, gđa Hilal Karić. Veliki broj studenata je podijelio svoja iskustva, a student Hasan Taha Özgun je dobitnik pohvale za osvajanje prvog mjesta na takmičenju Spelling Bee održanom 21. jula 2023. godine.

Share