Studenti IUS-a posjetili Poreznu upravu FBiH

U srijedu, 27. decembra 2018, osoblje Pravnog fakulteta (FLW) pri Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) pratilo je studente fakulteta FLW i FBA u posjetu Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine. Grupa od oko 20 studenata koja je učestvovala u posjetu pohađa predmet LAW 307 (Porezno pravo) kod dekana dr. Ibrahima Dursuna. Ovaj obilazak je zamišljen tako da da prakticnu perspektivu sadržajima koje su studenti pokrili u toku ovog semestra.

Studenti su imali priliku čuti gosp. Šerifa Isovića, direktora Porezne uprave, koji je studente upoznao sa ovlaštenjima i značajem ove institucije. Gđa Jasmina Hurić-Bjelan, pomoćnica direktora, govorila je o osnovnim temama iz poreznog prava, o organizaciji ove institucije i njenim aktivnostima.

Studenti su na ovaj način mogli saznati više o svim vrstama javnih prihoda u BiH na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, saznati više o rezultatima aktivnosti ove institucije u proteklom periodu, kao i postavljati pitanja o temama o kojima se govorilo.

Top