Sporazum o razumijevanju (MoU) potpisan između Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i Media centra Islamske zajednice u BiH

media centar

U značajnom koraku ka poticanju saradnje i međusobnog razvoja, Media centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) i Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) potpisali su Sporazum o razumijevanju (MoU). Događaj na kojem je formalizovana ova saradnja je održan u prostorijama Media centra IZ, prisustvovali su direktor Media centra IZ, dr. Muamer Tinjak, i rektor IUS-a, Ahmet Yıldırım.

Dr. Tinjak je istakao brojne mogućnosti koje će ovo partnerstvo donijeti. Izrazio je zahvalnost na posjetu rektora IUS-a te istakao vrijednost IUS-a kao obrazovonog uzora za studente ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i iz cijelog svijeta. Sporazum otvara put za saradnju, posebno u području modernog komuniciranja putem predložene saradnje sa Akademijom savremenog komuniciranja. Kroz ovu saradnju, studenti IUS-a će imati priliku stažirati u Media centru, što će im pružiti neprocjenjivo praktično iskustvo i potencijalno otvoriti vrata budućim karijerama u medijima.

Rektor Yıldırım je uzvratio i pohvalio postignuća Media centra te izrazio zadovoljstvo posjetom. Naglasio je važnost snažnih medijskih institucija u današnjem svijetu, gdje utjecaj medija oblikuje društvene narative i shvaćanja. Prepoznavši napore Media centra u poticanju međunarodne saradnje, izrazio je predanost jačanju saradnje između IUS-a i Media centra. Očekivano partnerstvo uključuje stažiranje studenata IUS-a u Media centru i mogućnost zajedničke organizacije kurseva s Centrom za cjeloživotno učenje IUS-a.

Rektor Yıldırım je tokom posjete imao priliku razgledati prostorije Media centra i razgovarati s članovima redakcijom, dodatno utvrđujući temelje za buduću saradnju.

Ovaj sporazum predstavlja značajan korak ka jačanju veza između akademije i medija, koji će omogućiti obrazovne i profesionalne prilike za studente te unaprijediti kapacitete medijskih institucija u Bosni i Hercegovini. S obzirom na uspostavljenu saradnju ove dvije institucije, mnogobrojne su mogućnosti za inovativne projekte i inicijative u području komunikacije i medijskog obrazovanja.

Share