Rodna ravnopravnost: IUS započeo uspješnu saradnju i sa Univerzitetom Džemal Bijedić u Mostaru

Dana 12. juna 2018. godine, koordinatorica projekta SAGE doc. dr. Jasminka Hasić Telalović i asistent u projektu Mirza Rastoder posjetili su rektorat Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Podsjećamo, IUS je u sklopu projekta Horizon2020 SAGE dobio grant Ministarstva civilnih poslova za projekat Rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju. Sastanku su prisustvovali prorektorica za međunarodnu saradnju dr. sc. Maja Kazazić i prorektor za nauku i istraživački rad dr. sc. Denis Mušić.

Koordinatorica projekta SAGE doc. dr Hasić Telalović je uputila sve prisutne u aktivnosti koje IUS sprovodi u sklopu Plana za rodnu ravnopravnost. Koordinatorica je podijelila i svoja iskustva, rekavši da i oni imaju slične aktivnosti u vezi sa ovom tematikom i da će nam buduća saradnja biti vrlo uspješna. Univerzitet Džemal Bijedić je sa zadovoljstvom prihvatio da bude dio IUS-ovog projekta i očekuje buduće zajedničke aktivnosti.

Sastanak sa Univerzitetom Džemal Bijedić peti je u nizu sastanaka javnih univerziteta u sklopu projekta Rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju, koji će prisustvovati radionici na IUS-u, u septembru 2018. godine.

Top