Rodna ravnopravnost: IUS započeo uspješnu saradnju i sa Sveučilištem u Mostaru

Dana 26. marta 2018. godine, koordinatorica projekta SAGE doc. dr. Jasminka Hasić Telalović i asistent u projektu Mirza Rastoder posjetili su rektorat Sveučilišta u Mostaru.

Podsjećamo, IUS je u sklopu projekta Horizon2020 SAGE dobio grant Ministarstva civilnih poslova za projekat Rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju.

Sastanku su prisustvovali prorektorica za međunarodnu saradnju Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Sanja Bijakšić. Koordinatorica projekta SAGE doc. dr Hasić Telalović je uputila sve prisutne u aktivnosti koje IUS sprovodi u sklopu Plana za rodnu ravnopravnost. Prorektorica je podijelila i svoja iskustva, rekavši da i oni imaju slične aktivnosti u vezi sa ovom tematikom i da će nam buduća saradnja biti vrlo uspješna.

Sveučilište u Mostaru je sa zadovoljstvom je prihvatilo da bude dio IUS-ovog projekta i očekuje buduće zajedničke aktivnosti.

Sastanak sa Sveučilištem u Mostaru drugi je u nizu sastanaka javnih univerziteta u sklopu projekta Rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju.

Top